Foto: Voor het eerst is in gevangenschap een ...

Foto: Voor het eerst is in gevangenschap een baby-zwaardwalvis geboren, in het dolfinarium van de Amerikaanse stad San Antonio in Texas.

De baby-orca (zoals zwaardwalvissen ook wel genoemd worden) is bijna 2 meter lang en weegt ongeveer honderd kilo. Op de foto zie je de baby met zijn moeder Kalina zwemmen in het Sea World-aquarium in San Antonio. Orca's worden in het Engels "killer whale' genoemd, wat "moordenaar walvis' betekent, omdat ze de gevaarlijkste walvissoort zijn. Ze deinzen er niet voor terug om op het kiezelstrand te springen waar zeehonden liggen te rusten, die ze dan met hun scherpe tanden grijpen. Ze roven vaak in groepen, en duwen dan bij voorbeeld ijsschotsen omver waarop pinguïns een veilig heenkomen hebben gezocht, die ze verslinden. Zelfs haaien zijn bang voor deze moordenaar walvissen. Maar in gevangenschap zijn ze aardig, en leren ze snel, volgens trainers in zeezoogdierenparken. (Foto AP)