FC Twente koopt Michael Mols van Cambuur

FC Twente heeft vandaag Michael Mols gekocht van Cambuur. De spits tekende een contract voor 3,5 jaar bij de club uit Enschede.

FC Twente trok de 22-jarige Mols aan als vervanger voor Ronald de Boer, die deze week naar Ajax vertrok. Cambuur bood hem een verdubbeling van zijn salaris. Met het transferbedrag is 1,5 miljoen gulden gemoeid. De duurste transfer in de geschiedenis van de eredivisieclub uit Leeuwarden. Eerder dit seizoen nam FC Twente al Nico-Jan Hoogma over van Cambuur. De Friese club wil nog vóór het competitieduel van morgenavond met PSV een vervanger voor Mols aantrekken. Mols werd anderhalf jaar geleden door Cambuur gehuurd van Ajax. Halverwege het vorige seizoen werd hij gecontracteerd. Rob Baan, nu FC Twente, was toen trainer van de Friese club. Mols scoorde deze competitie acht keer. Hij meldde zich vandaag al in het trainingskamp in Drente van FC Twente en zal zondag zijn debuut maken voor de Enschede club tegen FC Groningen.