Comapatiënte mag sterven

LONDEN, 5 FEBR. Het Britse Hogerhuis, de hoogste juridische beroepsinstantie in Groot-Brittannië, heeft gisteren bepaald dat een man die bijna vier jaar in coma ligt, mag sterven.

De man is hersendood sinds hij in 1989 bij de voetbalramp in het Hillsborough-stadion bekneld raakte. Hij wordt kunstmatig gevoed en met antibiotica in leven gehouden, maar kan wel op eigen kracht adem halen. Volgens zijn artsen zal de man niet uit zijn coma ontwaken en kan hij zonder pijn sterven als de voeding wordt gestaakt.

De vijf leden van het House of Lords verwierpen unaniem het beroep van de landsadvocaat, die de man vertegenwoordigde, dat een arts die iemand laat sterven door hem niet meer te voeden een moord begaat. Een van de rechters zei na de uitspraak dat dit onderwerp “schreeuwt om wetgeving”. (AP)