Zwolle - KNVB

Burgemeester Hermans van Zwolle is verontwaardigd over de handelwijze van de KNVB met betrekking tot de bekerwedstrijd FC Zwolle - Feyenoord.

Hij heeft dit de voetbalbond gisteren per brief laten weten. Hermans verklaarde met Jan Masman, bestuurslid met de portefeuille veiligheid bij de KNVB, afgesproken te hebben dat het duel voor de kwartfinales op dinsdag 16 februari zou worden gespeeld. Inmiddels is de burgemeester duidelijk geworden dat dit niet doorgaat. Feyenoord zou in dat geval twee duels in drie dagen moeten afwerken. De ontmoeting stond oorspronkelijk gepland voor woensdag 17 februari. Hermans verbood dit. Het politiekorps van zijn gemeente moet dan bijstand verlenen op het station van Amersfoort, waar fans van PSV (op weg naar Heerenveen) en die van Ajax (naar FC Twente) elkaar kunnen tegenkomen. Het alternatief van dinsdag 16 februari was alleen mogelijk, als Feyenoord de competitiewedstrijd ervoor (bij Dordrecht'90) van zondag naar zaterdag kon verplaatsen. Dat werd verhinderd door een andere burgemeester, die van Dordrecht. Met vrijdag 19 februari gingen alle burgemeester akkoord, maar dit keer sprak bondscoach Advocaat het veto uit. Hij bereidt zich dan met de internationals voor op de interland met Turkije. Burgemeester Hermans zegt, in overleg met het bestuur van FC Zwolle, drie alternatieven te hebben aangedragen, die alle door de KNVB zijn afgewezen. Hij vindt daarom dat de voetbalbond niet het recht heeft het duel FC Zwolle - Feyenoord in Rotterdam te laten afwerken.