Stedelijk wil uitbreiding door Venturi

AMSTERDAM, 4 FEBR. De voormalige directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam, Wim Beeren, heeft het college van B en W voorgesteld het plan van de Amerikaanse architect Robert Venturi te kiezen voor de uitbreiding van het museum. Dit maakte hij vanmiddag bekend in aanwezigheid van zijn opvolger Rudi Fuchs.

Naar verluidt heeft de bekendmaking een maand op zich laten wachten omdat Beeren en Fuchs tot overeenstemming moesten komen. Fuchs had laten weten dat als hij het niet met de keuze van Beeren eens was, hij zich er niet aan gehouden zou achten. De kosten van het ontwerp zijn nog niet bekend.

Venturi was van de vier kandidaten de enige buitenlander. De drie Nederlanders waren Carel Weeber, Wim Quist en Rem Koolhaas. Venturi heeft niet eerder in Nederland gebouwd, wel in Londen, waar onlangs de uitbreiding van de National Gallery is geopend die hij samen met zijn vrouw Denise Scott Brown had ontworpen.

    • Tracy Metz