Joint-venture India voor Gist-Brocades

Gist-Brocades is een samenwerking op het gebied van antibiotica aangegaan met Max India Ltd.

Een nieuwe "joint venture', Max GB, waarin Gist voor 50 procent deelneemt, krijgt een beginkapitaal van 530 miljoen rupee (ongeveer 31 miljoen gulden). Gist-Brocades levert behalve kapitaal technologische steun. Max India brengt haar antibiotica-activiteiten in en stelt de produktiefaciliteiten in Toansa ter beschikking. Het nieuwe bedrijf krijgt zijn hoofdkantoor in de hoofdstad Delhi en zal 450 medewerkers hebben.

Het bedrijf zal worden geleid door Bhai Anajit Singh, die ook deel uitmaakt van de directie van Max India. De produktielocatie Toansa ligt 50 kilometer van Chandigarh, de hoofdstad van de deelstaat Punjab in het noorden van India. Max-GB zal zich allereerst richten op verhoging van de kwaliteit en de verbetering van de efficiency.

Max India is volgens Gist-Brocades één van de grootste ondernemingen op het gebied van antibiotica in India. De 450 personeelsleden die overgaan naar het nieuwe samenwerkingsverband vormen veruit het grootste deel van de werknemers van het bedrijf. Hoe groot de jaaromzet van Max-GB zal worden, kon men bij Gist-brocades nog niet precies zeggen.