Etappezege Van Poppel in de Ster van Bessèges

LES FUMADES/TORREMOLINOS, 4 FEBR. Wielrenner Jean-Paul van Poppel heeft de eerste Nederlandse overwinning in het nieuwe wegseizoen op zijn naam gebracht. De sprinter zegevierde in de eerste etappe van de Franse Ster van Bessèges. De tweede etappe van de Spaanse Ruta del Sol werd gewonnen door de Belg Wilfried Nelissen.

Van Poppel hield gisteren in Les Fumades de Fransman Frédéric Moncassin en de Belg Johan Capiot van zich af in een massasprint van 84 renners. Hij won met zeer ruim verschil na een vrij rustige rit over 124 kilometer uit Nmes. Pas na 96 kilometer kwam de eerste vlucht los. De Fransman Thierry Gouvenou, de Belg Hendrik Redant en de Nederlandse neo-prof Bart Voskamp namen dertig seconden voorsprong. Acht kilometer voor de streep pakte het peloton het trio terug. De tweede etappe van donderdag wordt op een circuit rond Vigan verreden.

Wilfried Nelissen hielp de nieuwe ploeg van Peter Post aan het eerste succes van het nieuwe seizoen. De Belgische sprinter bracht de tweede etappe van de Ruta del Sol op zijn naam. Het was een herhaling van zijn prestatie van vorig jaar; dezelfde etappe, de tweede, zelfde aankomstplaats, Torremolinos. Na 139 kilometer uit Algeciras was Nelissen in een massasprint sneller dan de Duitsers Uwe Raab en Olaf Ludwig. De Spanjaard Juan Llaneras, dinsdag winnaar van de proloog, behield de leiding in het algemeen klassement. De coureurs aan de Costa del Sol kregen de eerste twee dagen de zon niet te zien. Het regende gisteren zo hard dat de etappe wegens wateroverlast met vijftien kilometer tot 139 moest worden ingekort.