Ajax koopt Ronald de Boer van FC Twente

ENSCHEDE, 4 FEBR. Ronald de Boer van FC Twente keert met onmiddellijke ingang terug naar zijn oude club Ajax en kan komende zondag in De Meer al uitkomen tegen Sparta. FC Twente bereikte gisteren overeenstemming over de transfer van de 22-jarige spitsspeler die dit seizoen in de competitie al elf keer scoorde. Over de vergoedingssom deelden de partijen slechts mee dat die “aanzienlijk hoger” is dan waarvoor De Boer destijds van Ajax werd gekocht.

FC Twente nam De Boer, die nog over de details in zijn nieuwe verbintenis bij Ajax moet praten, twee jaar geleden van Ajax over voor één miljoen gulden. In zijn contract, dat eind juni zou aflopen, was bepaald dat de aanvaller voor twee miljoen naar het buitenland zou mogen vertrekken. Ajax zal ongetwijfeld méér hebben moeten betalen. “En dat is maar goed ook”, luidde de reactie van de Twentse doelman Hans de Koning. “Als bekend zou worden dat De Boer voor twee of tweeëneenhalf miljoen is weg gegaan, dan worden we hier heel boos. We zitten per slot van rekening midden in het seizoen en hebben nog alle kans op Europees voetbal.”

Technisch directeur Rob Baan van FC Twente moet nu snel op zoek naar een vervanger voor De Boer. Zeker nu zijn andere spitsspelers Prince Polley en Youri Mulder ernstig zijn geblesseerd.