BEWINDVOERDERS DAF; Mr. F. Meeter en mr. A. Deterink

De bewindvoerders die DAF de komende weken of maanden door de moeilijke periode van surséance van betaling moeten loodsen hebben beiden hun sporen op dit gebied verdiend. Mr. F. Meeter van het grote Rotterdamse advocatenkantoor Loeff Claes Verbeke geniet vooral bekendheid omdat hij begin jaren tachtig ook een van de drie bewindvoerders was in de surséance van het scheepsbouw- en machineconcerns Rijn-Schelde-Verolme. Ook bij de recente surséance (later faillissement) van warenhuisketen Ter Meulen was Meeter betrokken.

Samen met zijn collega's wist Meeter van de restanten van RSV, het concern dat ondanks grote overheidssubsidies te gronde ging, nog een groot aantal waardevolle onderdelen te verzelfsatndigen en te verkopen. Twee grote werven (RDM en De Schelde) gingen in eigendom over naar de staat. Later nam Begemann (in de kern bestaand uit voormalige RSV-bedrijven) RDM voor een zacht prijsje over. Uiteindelijke is een zeer belangrijk deel van de werkgelegenheid bij de verschillende RSV-bedrijven intact gebleven.

Loeff Claes Verbeke is een van de grootste advocatenkantoren in Nederland. Het kantoor beschikt over voldoende specialisten en ondersteunende diensten om een grote surséance aan te kunnen. Haast is bij DAF van groot belang want de afnemers wachten niet. Bekend is dat grote "fleetowners' de laatste tijd al veel orders aan DAF hebben uitgesteld.

Dij DAF is Meeter niet de enige met RSV-ervaring. DAF's directeur communicatie H. Momber, destijds RSV-woordvoerder, maakt nu voor de tweede een grote surséance mee.

Mr. A. Deterink van het Eindhovense kantoor Banning Van Kemenade & Holland was onder andere lid van de faillissementencommissie van de Bossche rechtbank en beschikt als zodanig ook over veel specifieke deskundigheid.