Omzet Mercedes personenwagens op 44,4 miljard gulden

Autoproducent Mercedes-Benz, onderdeel van het Duitse industrieconcern Daimler-Benz, heeft in 1992 met personenwagens een omzet behaald van 39,5 miljard mark (44,4 miljard gulden), ongeveer gelijk aan het niveau van 1991.

Het omzetbedrag bleef op peil ondanks een vermindering van het aantal verkochte personenwagens met 4,9 procent tot 527.500 stuks. De oorzaak van deze schijnbare tegenstelling is een groei van het aantal verkochte dure personenwagens van het S-type. In Europa werden 17 procent meer van deze dure wagens verkocht. In een persconferentie ter gelegenheid van de Auto Rai, die vandaag zijn deuren opent, is voorts medegedeeld dat Mercedes niet verwacht dat produktie van 1992 dit jaar zal worden geëvenaard.

Mercedes-Benz Nederland behaalde vorig jaar een omzet van 1,3 miljard gulden en heeft daarmee ook het niveau van 1991 bereikt. Het bedrijfsresultaat zal lager uitvallen dan dat in 1991. Exacte cijfers zijn nog niet beschikbaar. De Nederlandse vestiging wist vorig jaar 10.200 personenwagens af te zetten, vijf procent meer dan 1991. Voorts werden ruim 8.000 bedrijfswagens afgezet, waarvan 6.100 bestelwagens.