Mariniers vast na mishandeling homo

WILMINGTON, 2 FEBR. Drie Amerikaanse mariniers zijn aangehouden in Wilmington (North-Carolina) en in staat van beschuldiging gesteld omdat zij ervan worden verdacht bij een bar een homoseksueel in elkaar te hebben geslagen, terwijl ze uitriepen: “Clinton moet betalen”.

Daarmee verwezen ze naar het besluit van president Clinton om het verbod op homo's in het leger op te heffen. Het voorval deed zich voor enkele dagen nadat de president deze maatregel had bekendgemaakt. Volgens een woordvoerder van de politie schaamde het drietal militairen zich niet voor hun daad. Tegenover het Amerikaanse televisiestation CNN verklaarde het slachtoffer breuken in de schedel te hebben, waarschijnlijk een gebroken been en bloeduitstortingen en builen over het gehele lichaam. Een woordvoerder van de mariniers noemde het voorval “zeker een geïsoleerd incident”. (Reuter)