Maeijer nieuwe topman bij Management Share

AMSTERDAM, 2 JAN. Het beursgenoteerde automatiseringsbedrijf Management Share krijgt ex-Ballast Nedam topman W.G. Maeijer als opvolger voor interim-manager drs. L.J. Leeman. Dat heeft Management Share gisteren bekendgemaakt.

Voorafgaande aan zijn officiële benoeming heeft Maeijer per 1 februari de dagelijkse leiding van Management Share op zich genomen. De ondernemingsraad en het personeel van het automatiseringsbedrijf ondersteunen de benoeming van Maeijer.

De 63-jarige Maeijer zal zich als gedelegeerd commissaris met name gaan bezighouden met de ontwikkeling van een toekomstvisie voor het automatiseringsbedrijf.

Maeijer geldt als een bestuurlijk zwaargewicht. Tot eind vorig jaar bekleedde hij de functie van voorzitter van de raad van bestuur bij het bouwconcernBallast Nedam (omzet 2,6 miljard gulden). Na deze functie drie jaar vervuld te hebben, stapte Maeijer onverwachts bij het bouwconcern op, nadat het besluit was genomen Ballast Nedam (dochtermaatschappij van British Aerospace) niet te verkopen. Maeijer kon zich in dit besluit niet vinden.

Voor zijn komst naar Ballast Nedam in 1990 was Maeijer veertig jaar in dienst van electronica-fabrikant Philips, ondermeer als hoogste baas van de Philips-divisie Grote Huishoudelijke Apparaten en president-directeur van de witgoedbedrijf Philips-Whirlpool.

Management Share heeft bij de bekendmaking van gedelegeerd commissaris Maeijer tevens meegedeeld erin geslaagd te zijn aanvullende financiering op achtergestelde basis aan te trekken. Hierdoor zal de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd zijn.

Management Share gaf vanmorgen geen details over de aanvullende financiering. Maeijer was niet bereikbaar voor commentaar.