Daf in strafbankje op flauwe beurs

AMSTERDAM, 2 FEBR. Op de Amsterdamse effectenbeurs is Daf, in verband met het verleende uitstel van betaling, met ingang van morgen verbannen naar de strafbank, de niet-officiële notering. De meeste aandelenkoersen kwamen vanochtend nauwelijks van hun plaats.

AMSTERDAM Als een onderneming uitstel van betaling heeft, kunnen haar aandelen volgens de regels van de beurs niet in de officiële notering blijven staan. Daf is na HCS het tweede hoofdfonds van de beurs dat buiten de lijnen wordt geplaatst.

Voor het overige viel er niet bijzonder veel te beleven op de beurs en was de stemming aan de flauwe kant. De Amerikaanse dollar noteerde een fractie lager, de beurs van Londen verzwakte enigszins en Amsterdam trok zich niet veel aan van de stijging van New York met 22 punten. De stemmingsindex algemeen zakte 0,1 punt naar 98,3.

De internationale waarden gaven een verdeeld beeld te zien. Het chemie-aandeel Akzo steeg zes dubbeltjes naar 139,60 tegen het eind van de ochtendhandel. Unilever trok er op 193,30 tachtig cent bij en Philips was prijshoudend met een verbetering van een dubbeltje op 23,80. Voor Koninklijke Olie was een daling van dertig cent weggelegd op 149,60. KLM klom een dubbeltje hoger op 27,90.

Op de lokale markt trad Nedap op de voorgrond met een verbetering van 2,20 of ruim zes procent tot 38 gulden naar aanleiding van het bericht dat de winst over het afgelopen jaar overeenkomstig de verwachtingen met acht procent is gestegen.

NEW YORK De Newyorkse effectenbeurs is gisteren voor de derde achtereenvolgende dag hoger gesloten. Het Dow Jones Industrial koersgemiddelde van de dertig belangrijkste aandelen steeg met 22,13 punten tot 3.332,16.

LONDEN Na de forse winst van gisteren moesten de Britse aandelen vanmorgen wat terug. De FTSE-100-index verloor 10,4 punten stond omstreeks 12.00 uur op 2.841,2.

FRANKFURT De Duitse aandelenkoersen bewogen nauwelijks vanmorgen. Het Dax-30-gemiddelde daalde een derde punt naar 1.584,82.

TOKIO De Japanse beurs sloot vandaag iets hoger dan gisteren. Het Nikkei-225-koersgemiddelde klom met 52,67 punten (0,3 procent) op 17.186,31.