Celstraf geëist wegens misbruik dochtertje

ARNHEM, 2 FEBR. De officier van justitie bij de Arnhemse rechtbank mr. R. Eigeman heeft gisteren een gevangenisstraf geëist van twee jaar, waarvan een halfjaar voorwaardelijk, tegen een 35-jarige vrouw uit Nijmegen. De verdachte zou enkele jaren geleden haar toen vijfjarig dochtertje zeker tienmaal naar een seksclub in Amersfoort hebben gebracht. Daar zou het meisje naakt zijn vastgebonden op een stoel en zijn gedwongen tot seksuele handelingen met bezoekers.

Soms moest het meisje het naakte lichaam van haar eigen moeder strelen en kussen. Regelmatig zouden er ook naaktfoto's zijn gemaakt van het kind. Als het meisje meewerkte, kreeg zij eten. Voordat moeder en dochter naar de seksclub gingen, vertoonde de moeder vaak pornofilms om “in de stemming” te komen. De ex-echtgenoot zou de vrouw en dochtertje hebben gedwongen mee te werken, maar deze ontkent alles.

Volgens vroegere buren uit Nijmegen werd het kind door haar moeder ernstig verwaarloosd. De moeder gaf tegenover de rechtbank toe dat het kind vaak zelf voor het eten moest zorgen. Het meisje vertelde haar bizarre verhalen aan de gezinsvoogdes, die uiteindelijk aangifte deed bij de politie.

Onderwijzers en ex-pleegouders van het meisje vertelden de politie dat het kind er een heel apart woordgebruik op nahield. De moeder zou in een telefoongesprek alle gebeurtenissen aan haar pleegmoeder hebben verteld. Tegenover de politie heeft de vrouw alles bekend, maar voor de Arnhemse rechtbank zei de vrouw dat alles op verzinsels berustte. Ze zei alles te hebben verzonnen uit wraak tegenover haar ex-man.

Volgens een psychiatrische rapportage moet de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar worden geacht en zouden haar eigen incestervaringen uit het verleden hebben meegespeeld. Uitspraak 11 februari.