Brits weekblad biedt Major excuses aan

LONDEN, 2 FEBR. Het Britse weekblad The New Statesman and Society heeft gisteren spijt betuigd tegenover de Britse premier Major en zijn part-time kokkin, Clare Latimer, over het publiceren van geruchten dat de twee een affaire zouden hebben.

Major en Latimer hebben vorige week na de publikatie een proces aangespannen tegen The New Statesman en het satirische maandblad Scallywag, dat het verhaal eerder bracht. In een brief aan Major en Latimer zeggen de advocaten van The New Statesman het te betreuren als de “onbezoedelde” reputaties van de twee schade zouden hebben opgelopen. Volgens de advocaten is het verhaal echter verkeerd geïnterpreteerd. Het had gelezen moeten worden als een artikel over het verspreiden van geruchten, niet als een stuk over de vermeende affaire. De brief onderstreepte dat het weekblad geruchten over de verhouding afdoet als “totaal ongefundeerd en onwaar”. Het maandblad Scallywag heeft een aanbod voor gratis juridische bijstand geaccepteerd en is van plan zijn publikatie voor de rechtbank te verdedigen. (AP, Reuter)