BDO CampsObers behaalde 11 pct hogere jaaromzet

De omzet van de accountantsorganisatie BDO CampsObers is in 1992 gestegen met 11 procent tot 126 miljoen gulden. Het aantal medewerkers groeide met bijna 60 personen tot 930. In Nederland zijn 19 vestigingen.

De moedermaatschappij BDO Binder behaalde in 1992 een omzet van 1.167 miljoen dollar (2,1 miljard gulden), eveneens 11 procent meer dan die in het voorgaande jaar. Het netwerk van de met een hoofdkantoor in Brussel gevestigde organisatie op het gebied van accountancy, belastingadviezen en management consultancy - in grootte nummer zeven in de wereld - omvat 482 kantoren in 64 landen en telt 16000 medewerkers.

De Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) heeft de vorige maand failliet verklaarde Bis/Raak volledig overgenomen. De met vestigingen in Hoogezand en Alsmeer in financiële moeilijkheden geraakte ontwerper en producent van verlichtingsarmaturen en -systemen voor de utiliteitsbouw, kan de bedrijvigheid in afgeslankte vorm voortzetten. In 1991 nam Raak in Hoogezand het in Aalsmeer gevestigde Bis over. De integratie kostte meer tijd en geld dan was voorzien en toen de markt stagneerde, geraakte het bedrijf in problemen en ging failliet. Voor 40 van de 110 medewerkers is geen plaats meer.

De in Groningen gevestigde NOM heeft meer dan 180 miljoen gulden geïnvesteerd aan risicodragend vermogen in 136 ondernemingen.