Unilever rondt acquisities af in Brazilië en VS

Unilever heeft de eind december aangekondigde overneming afgerond van het Braziliaanse levensmiddelenconcern Cica.

Door de aankoop van het meerderheidsbelang van 67,5 procent van Cragnotti & Partners en het verwerven van aandelen van kleinere aandeelhouders via een openbaar bod is Cica nu voor 96,8 procent eigendom van Unilver. Unilever had als voorwaarde voor overneming een belang van meer dan 90 procent verlangd. De aandelentransacties waarderen Cica op 284 miljoen dollar. Het is een gerenommeerd bedrijf dat zich bezig houdt met de produktie en verkoop van voedingsmiddelen, waaronder produkten op basis van tomaat, groenten en vruchten in blik, mayonaise en pasta.

Tegelijkertijd meldt Unilever dat de in november bekend gemaakte acquisitie in de VS door haar dochter Thomas J. Lipton van de ijsproducenten The Isaly Klondike Company en Popsicle Industries is afgerond. Deze beide aankopen bedroegen totaal 155 miljoen dollar.