Kauwgom en geen kaart voor Gazza

ROME, 1 FEBR. Een Italiaanse scheidsrechter heeft een nieuwe manier gevonden om protesten van spelers in de kiem te smoren: met kauwgom. Toen Paul Gascoigne gisteren met een harde tackle werd neergelegd, maakte hij aanstalten voor een uitgebreid protest. Scheidsrechter Roberto Bettin rende op hem af, ondertussen iets uit zijn zak pakkend. Veel toeschouwers vreesden een gele kaart, maar Bettin gaf Gascoigne een plakje kauwgom en moet volgens de kranten vanmorgen zoiets gezegd hebben als "stil nou maar'.

Gascoigne is in de rest van de wedstrijd tussen Lazio en Sampdoria (2-1) nog vaak hard aangepakt, maar bleef rustig kauwen. Helemaal tevreden waren de supporters niet: vorige week had Gascoigne, op een vraag wat hij ervan vond dat hij ernaast stond omdat Aron Winter een vaste keus is geworden, een harde boer voor de tv-camera gelaten. "Vooruit Gazza, laat er nog eens een', werd op de tribunes geroepen. Maar Gascoigne had tijdens en na de wedstrijd genoeg aan zijn kauwgom.

In de Spaanse competitie is Real Madrid Barcelona voorbij gegaan. De Madrilenen wonnen voor 96.000 toeschouwers in het Bernabeustadion de beladen topper met 2-1 en hebben een punt voorsprong op de kampioen, die wel nog een wedstrijd tegoed heeft. Koploper bleef Deportivo uit La Coruña, dat in de derby van Galicië 0-0 speelde bij Celta.

Barcelona reageerde zich na afloop af op scheidsrechter Diaz Vega, die een paar minuten voor rust een strafschop gaf nadat Ferrer Michel uit zijn evenwicht bracht. Cruijff was woedend: “Als je een wedstrijd verliest omdat de tegenstander beter is, heb ik geen probleem. Wel als je bestolen wordt. Laat ons stellen dat alles in het voordeel van Real was, inbegrepen de scheidsrechter.”