Duits afvalwater wordt gezuiverd in Nederland

MILLINGEN, 1 FEBR. Voor het eerst zal in Nederland Duits afvalwater worden gezuiverd.

Het Zuiveringsschap Rivierenland en de gemeente Kranenburg (Dld.) hebben vanmorgen een overeenkomst daartoe getekend. Het afvalwater van ongeveer achthonderd huishoudens uit de gemeente Kranenburg, zal naar zuiveringsinstallaties in Millingen en Groesbeek worden geleid. In Millingen wordt daarvoor een nieuwe installatie gebouwd, terwijl de installatie in Groesbeek uitgebreid wordt. Nederland en Duitsland betalen ieder een evenredig deel van de kosten van de waterzuivering. Voor Kranenburg, dat op de grens met Nederland ligt, was aansluiting op de Nederlandse installatie een uitkomst omdat deze dichterbij ligt dan de Duitse waterzuiveringsinstallaties. Voor het project is Euregio-subsidie aangevraagd.