AARDAPPELSCHOTEL MET FETA EN OLIJVEN EN MET NOG VEEL MEER

Er worden ook nog stukjes rode paprika, plakjes courgette, en fijngehakte peterselie in verwerkt. Geef bij deze ovenschotel een bak groene sla en een gegrilde, met tijm bestrooide karbonade en de maaltijd is kompleet.

De precieze ingrediëntenlijst voor deze aardappelschotel voor 4 personen luidt als volgt.

4 grote aardappelen

250 gram fetakaas

12 zwarte olijven zonder pit

1 rode paprika

1 kleine courgette

4 eetlepels fijngehakte peterselie

ca. 1/4 liter slagroom

boter

zout, peper

Snijd de geschilde en de kookte aardappelen in zeer dunne plakken. Smeer een vuurvaste schaal in met boter. Snijd de courgette in dunne plakken en de paprika in ringen. Verkruimel de fetakaas. Snijd de olijven in plakjes.

Leg op de bodem van de schaal een laag aardappelplakjes. Strooi er wat feta op. Hierop komt een laagje courgetteplakjes, die worden bestrooid met zout en peper en olijfplakjes. Op deze laag komt weer een laag aardappelplakjes die wordt voorzien van fetakruimels, paprikaringen en peterselie. De bovenste laag bestaat uit met feta bestrooide aardappelplakjes. Leg hier en daar een klein klontje boter. Giet de warm gemaakte room in de schaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal ongeveer een uur in een voorverwarmde oven van 200ß8 C. Verwijder na 50 minuten de folie.

    • Anne Scheepmaker