Aanslag op huis Europarlementariër

BRUSSEL, 1 FEBR. Afgelopen weekeinde is opnieuw een aanslag gepleegd op het huis van Europees parlementslid Jaak Vandenmeulebroucke in Oostende.

Vandenmeulenbroucke voert al jaren strijd tegen het gebruik van hormonen in de veeteelt. Onbekenden poogden vrijdagavond een brandstofleiding onder de oprit naar zijn woning in brand te steken met een soort granaat. Vorige maand al vroeg Vandenmeulenbroucke politiebescherming omdat hij werd bedreigd door de "hormonenmafia'. Begin december werd een grote ruit zijn woning ingegooid met een baksteen. In Vlaanderen werd de afgelopen tijd ook de woning beschoten van een dierenarts die was belast met de inspectie in slachthuizen en werd een auto bij het huis van een andere dierenarts in brand gestoken. Volgens Vandenmeulenbroucke (Volksunie) bestaat er verband tussen de recente aanslag en de invallen die de Belgische justitie vorig week deed bij een groot aantal boeren, handelaren en veevoederproducenten. Ook de Nederlandse Algemene Inspectie Dienst deed een twintigtal huiszoekingen bij boeren, na tips vanuit België.