Faillissement van Berg en Bosch aangevraagd

BILTHOVEN, 9 JAN. De belastingdienst heeft het faillissement aangevraagd van het onlangs gesloten ziekenhuis Berg en Bosch in Bilthoven.

Volgens interim-directeur C. Mensert dreigt hierdoor nu ook sluiting voor de andere klinieken die op het terrein van Berg en Bosch zijn gevestigd. Daarmee zijn nog eens 300 arbeidsplaatsen gemoeid. Maandag zal een delegatie van de getroffen instellingen spoedoverleg hebben met staatssecretaris Simons van volksgezondheid. Het ziekenhuis Berg en Bosch zou in het kader van de beddenreductie in maart gesloten worden, maar moest vlak voor kerstmis opeens dicht omdat het wegens geldgebrek geen medicijnen meer kon kopen. Sindsdien wordt het facilitair bedrijf van het ziekenhuis overgedragen aan de andere instellingen op het terrein omdat zij van die voorzieningen afhankelijk zijn. De faillissementsaanvraag doorkruist dat proces, aldus Mensert. Volgens hem had de fiscus kunnen volstaan met een bodembeslag.