ZPC en Cebeco- voegen aardappel- activiteiten samen

De landbouwcoöperaties Cebeco-Handelsraad in Rotterdam en De ZPC BA in Leeuwarden willen vóór 1 juli 1993 een nieuwe onderneming oprichten.

Daarin zullen de activiteiten van de ZPC bv en de meerderheidsdeelneming van Cebeco-Handelsraad Wolf en Wolf worden samengevoegd. Doel is, onder aanbieding van een compleet rassenpakket, een versterking en vergroting van het marktaandeel. Ook de veredelingsactiviteiten worden gebundeld.

ZPC BA is een coöperatieve telersvereniging met 900 leden. Via ZPC bv en haar dochterondernemingen verhandelt zij 200.000 ton pootaardappelen en 400.000 ton consumptieaardappelen. Er werken 260 mensen. Wolf en Wolf telt 700 contracttelers en zet jaarlijks 140.000 ton pootaardappelen af. De onderneming is gevestigd in Lelystad en er heeft (inclusief deelnemingen) vijftig medewerkers.

De aandelenverhouding van de nieuw op te richten gezamenlijke onderneming wordt 65 procent voor De ZPC en 35 procent voor Cebeco-Handelsraad.