Niets toe te voegen aan ja-nee

Zijn jullie de televisiemakers die sommige gasten in hun programma tot een zwart-wit opvatting dwingen met een ja-nee spelletje?

Ja.

In jullie gedachtengoed dat "de naaimachine' is gedoopt, is wekelijks te zien hoe sportmensen elkaar proberen een oor, of beter gezegd meestal een gele of rode kaart, aan te naaien. Zijn jullie je ervan bewust dat door er altijd minimaal één Duitser, Lothar Matthäus, in op te nemen wordt aangezet tot een anti-Duitse stemming in Nederland?

Uuuuuh. Ja.

Heeft Jan Blokker ooit in de Volkskrant geschreven dat jullie soms een analfabete knecht uit een gevierde wielerploeg aan een kruisverhoor onderwerpen "met achter in hun keel de triomf van verslaggevers die Kurt Waldheim bijna tot de finale bekentenis hebben gedwongen - maar het eerste Watergate moeten ze nog op hun naam schrijven'?Ja.

Werd van het interview met Bryan Roy na diens transfer naar Foggia in het Algemeen Dagblad gezegd dat de interviewer in aanbidding neerviel voor een over het paard getild kind en dat dat gesprek jullie ware aard liet zien? En dat dit een kleffe en onjournalistieke uitzending was?

Ja.

Leidt het feit dat jullie Ruud tegen Gullit en Marco tegen Van Basten mogen zeggen, omdat jullie er close mee zijn, er toe dat er aan hen nog nooit een kritische vraag is gesteld in jullie programma.

Ja.

Schreef Hanneke Groenteman na een week televisiekijken voor een gastrubriek in de Volkskrant dat jullie passen in de categorie “ijdeltuiten op donderdag”, maar dat er soms juweeltjes van gesprekken zitten in jullie programma.

Ja

Hebben jullie door de dweperige bewondering voor Ajax in de loop van de jaren al een keer of drie alle Ajacieden met uitzondering van trainer Louis van Gaal op bezoek gehad?

Mmmmm, Nee.

Dan zijn jullie Frits Barend en Henk van Dorp van het televisieprogramma Match Barend & Van Dorp van RTL 4.

Ja.

Hebben jullie daar nog iets aan toe te voegen?

Nou, eigenlijk alleen dat we alle spelers van Ajax niet drie keer, maar zeker al achttien keer in ons programma op bezoek gehad.

Bedankt.

    • Peter de Jonge