Kommil Foo winnaar Cameretten festival

ROTTERDAM, 30 NOV. Het Belgische duo "Kommil Foo', afkomstig uit Gent, heeft zaterdagavond het Cameretten-festival in Rotterdam gewonnen.

De Belgische broers Mich en Raf Walschaerts speelden een gedeelte uit hun programma "Johnnie van Gips'. De jury vond het optreden goed opgebouwd, contrastrijk en fantasievol. “Kwetsbaarheid, tederheid, kracht en gekte wisselen elkaar perfect gedoseerd af.”

De publieksprijs ging naar Arno en Tanneke van der Heyden uit Groningen, die door de jury de tweede plaats kregen toebedeeld. Arno van der Heyden won ook de persoonlijkheidsprijs. De jury noemde hem een “theaterdier in hart en nieren”. Derde werd het clownsduo Poppe & Vermaercke uit Utrecht.

Het 27ste Camerettenfestival werd zaterdagavond afgesloten in het Luxor Theater in Rotterdam. Evenals vorig jaar vond de jury dat de deelnemers een relatief hoog niveau hadden. Het festival had een internationaal tintje doordat er drie Belgische groepen deelnamen. De jury vindt dit een positieve ontwikkeling. Het viel de jury op dat de Belgische deelnemers beter geslagen ten ijs leken te komen. De diversiteit aan cabaretvormen op het festival stemt de jury vrolijk, aldus het juryrapport.