Cabaretier Smeenk (35) verongelukt

UTRECHT, 30 NOV. De 35-jarige cabaretier Ronald Smeenk uit Eindhoven is zaterdagmiddag in een ziekenhuis in Utrecht overleden aan letsel dat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag had opgelopen door een verkeersongeval in Vianen.

De cabaretier raakte door onbekende oorzaak met zijn bestelbus op de afrit van de snelweg de macht over het stuur kwijt en botste tegen een vangrail. Een 25-jarige passagier uit Amsterdam liep slechts schaafwonden op. Dat heeft de politie meegedeeld.

Smeenk maakte deel uit van de cabaretgroep Teeuwen en Smeenk die precies een jaar geleden winnaar was van het cabaretfestival Camaretten. “De groep was aan het klimmen richting bekendheid”, aldus zondag woordvoerder Stuurman van het Amsterdamse theaterbureau Hummelinck en Stuurman.