Andreas Decker

Met algemene stemmen en zonder onthoudingen is Andreas Decker, voormalig Oostduits roeikampioen, gekozen tot vice-voorzitter van de Duitse sportfederatie (DSB).

“Misschien kan ik de Oostduitse sport weer hoop geven”, zei de gespierde official op zachte toon bij zijn aantreden. “We moeten de mouwen opstropen en zonder veel kabaal de problemen aanpakken.” Deckers voorgeschiedenis is niet geheel onbesproken. De Olympisch kampioen van 1978 en 1980 in de vier zonder stuurman gaf immers ruiterlijk toe dat zijn sportieve succes mede te danken was aan de kennis van de apotheker in de DDR. “Ik gebruikte een testosteron-achtig preparaat dat destijds nog niet op de dopinglijst voorkwam”, zei Decker. Omdat hij echter onder het generale pardon valt dat de DSB begin vorig jaar uitvaardigde, is zij naam in principe gezuiverd.