Amsterdam maakt laat gelijk

Spelbepaler Taco van den Honert maakte gisteren zijn rentree bij Amsterdam tegen HGC.

Hij had twee wedstrijden gemist door een gebroken vinger. In die duels verspeelde Amsterdam drie punten. Van den Honert had afgelopen donderdag voor het eerst voluit getraind. Coach Joep Brenninkmeijer zei voor het toptreffen tegen HGC dat de international zijn eerste strafcorner meteen weer in de kruising had gepusht. Tijdens de wedstrijd had Van den Honert - streng bewaakt door zijn felle opponent Neuberg - echter geen succes. Amsterdam kreeg zeven strafcorners. Keeper Bart Looije bracht enkele malen op fantastische wijze redding.

HGC scoorde wel uit de corner. Gijs Weterings schoot in de twaalfde minuut op de paal en Carlo Daniëls deponeerde de rebound in de goal. Luttele seconden voor tijd sleepte Amsterdam alsnog een punt uit het vuur. HGC-verdediger Mark Kaptein sloeg in de cirkel de bal uit de lucht en arbiter Lathouwers gaf een strafbal die Bastiaan van Ede koel benutte (1-1). Het teleurgestelde HGC protesteerde hevig omdat men vond dat Lathouwers eerder had moeten fluiten en een strafcorner had moeten geven.