Wielerkalender

Ondanks tegenstand van de organisatoren krijgt de Ronde van Spanje vanaf 1995 een plaats in de maand september. Het wereldkampioenschap op de weg wordt in dat jaar naar begin oktober verschoven.

De Giro wordt in 1995 gehouden in de 21ste en 22ste week van het jaar. Vier weken na de afloop van de Italiaanse ronde start de Ronde van Frankrijk. Zes weken na de Tour begint de Vuelta.

Dit werd in het Amerikaanse Orlando besloten door de UCI (Internationale Wielren Unie) waar ook de prof- en amateursectie weer onder één noemer werden gebracht. Na 27 jaar is de strikte scheiding tussen de FICP (profs) en FIAC (amateurs) weer ongedaan gemaakt. Achter het samengaan zit de Nederlander Hein Verbruggen (51), voorzitter van de UCI. Hij is er voorstander van dat bij de Olympische Spelen in Atlanta (1996) naast amateurs ook profs weer aan de start verschijnen.