STRACCIATELLA

Deze Romeinse soep is echt een klassieker uit de Italiaanse keuken. De naam betekent "kleine lapjes'. Dat slaat ongetwijfeld op de stukjes gestold ei die samen met de geraspte kaas een eenvoudige bouillon omtoveren tot een heerlijk lichte soep die de eetlust opwekt.

Voor 6 personen:

1 1/2 liter kippe- of runderbouillon

2 grote eieren

75 g versgeraspte Parmezaanse kaas

3 eetlepels gehakte verse snijpeterselie

zout en versgemalen peper

Breng de bouillon aan de kook. Klop de eieren in een kom met de Parmezaanse kaas en peterselie. Giet het eimengsel al roerend in een dunne straal in de bouillon zodra die aan de kook komt en laat 2 minuten (al roerend) sudderen. Breng zonodig op smaak met zout en peper. Schep de soep in soepkommen en geef de extra Parmezaanse kaas er apart bij.

    • Kim Maclean