NS onderzoekt nieuw treintoilet

UTRECHT, 28 NOV. NS onderzoekt of er nieuwe toiletten kunnen worden geplaatst in de trein.

Het gaat om een systeem waarbij het toilet is aangesloten op een tank die op een geschikt moment kan worden geleegd. Dat heeft als voordeel dat reizigers ook naar de wc kunnen tijdens een stop op het station. Bovendien hebben de baanwerkers minder last van uitwerpselen. Dat heeft het NS-blad Koppeling vrijdag gemeld. Niet alleen de baanwerkers, ook de hogere snelheden nopen de spoorwegen maatregelen te nemen. In hoge-snelheidstreinen zoals de TGV en de ICE moeten al geheel gesloten toiletten staan. In deze treinen zou anders bij een snelheid van rond de 170 kilometer per uur de boodschap naar boven in plaats van naar beneden vliegen wanneer het toilet wordt doorgetrokken.