Kwartaalresultaat Wereldhave omlaag

Het directe beleggingsresultaat van de in Den Haag gevestigde onroerend-goedmaatschappij Wereldhave is in het derde kwartaal uitgekomen op 62,1 miljoen gulden of 5,36 gulden per aandeel, vergeleken met 69,3 miljoen gulden en 6,01 gulden in dezelfde periode van vorig jaar.

De directie verwacht dat het directe beleggingsresultaat voor het hele jaar zal uitkomen op circa 7,35 gulden (vorig jaar 8,05) per aandeel.

De teruggang van het directe beleggingsresultaat komt vooral door de recessie op de vastgoedmarkten in het Verenigd Koninkrijk en de VS. Ook had de koersdaling van het Britse pond een nadelige invloed. Positief is de recent ingezette daling van de kapitaalmarktrente, zij het dat het effect daarvan op 1992 beperkt is.

De totale waarde der beleggingen, gebaseerd op de marktwaarde op 30 juni 1992 en omgerekend tegen de valutakoersen van 30 september bedraagt 2,81 miljard gulden tegen 3,08 miljard een jaar eerder. De intrinsieke waarde per aandeel, inclusief lopende winst, bedraagt per ultimo september 123,90 tegen 131,93 medio dit jaar. De beurskoers bereikte op 23 oktober een dieptepunt voor dit jaar van 70,10, de recente notering staat op 79,20 gulden.