WENEN - In de Weense Hofburg, ooit de zetel van ...

WENEN - In de Weense Hofburg, ooit de zetel van de Habsburgse keizers, is de afgelopen nacht brand uitgebroken.

Daarbij is de Redoutensaal, die als conferentieruimte wordt gebruikt door de ambassadeurs van de Conferentie over Veiligheid en Samenwerking in Europa (CVSE), in de as gelegd. Het vuur bedreigde ook de Lippizaner paarden van de vermaarde Spaanse Rijschool. De paarden werden in veiligheid gebracht. Bij de brand, die werd bestreden door driehonderd brandweerlieden, zijn geen slachtoffers gevallen. Een woordvoerder van de brandweer zei dat de oorzaak van de brand waarschijnlijk moet worden gezocht in nalatigheid van arbeiders die bezig zijn met de restauratie van het complex. Om half zeven vanmorgen, zes uur na het begin van de brand, was het vuur onder controle. De Nationale Bibliotheek en de schatkamer konden worden behouden. (Foto AP)