Proces Honecker weer uitgesteld

BONN, 27 NOV. Het proces voor de Berlijnse rechtbank tegen de gewezen DDR-staatschef Erich Honecker (80) en enkele andere bejaarde leden van de vroegere Oostduitse Verdedigingsraad is gisteren voor de derde keer binnen twee weken na korte tijd verdaagd (tot maandag).

Dat gebeurde nadat Honecker, die aan leverkanker lijdt, opnieuw onwel was geworden in de rechtszaal. Hij zal in de komende dagen nogmaals worden onderzocht om na te gaan of hij medisch in staat is om een paar uur per dag een proces (wegens mede-verantwoordelijkheid voor het doden van vluchtende DDR-burgers aan de Duits-Duitse grens) te doorstaan. Zijn verdedigers menen dat allang vaststaat dat Honecker daartoe niet meer in staat is en dat hij terecht staat in een “politiek proces”, dat in zijn geval ook een “wedloop met de dood” is.