Het woord: geen meter

Ik begrijp het voor geen meter, ik begrijp er helemaal niets van. Dus "Voor geen meter' betekent: "helemaal niet'.

Je begrijp het voor geen meter. Je begrijpt er de ballen van, je begrijpt er geen bal van. Dus: de ballen = geen bal.

Daar snap ik geen bal, geen snars, geen klap, geen barst, geen zak, geen cent, geen lor, geen stront, geen hol, geen donder, geen fuk, geen boon, geen iota, geen reet, geen zier, geen moer, geen ene moer van.

Wat zijn die ballen, snarsen, klappen, barsten, zakken, ...reten, zieren en moeren? Dat zijn kleine dingen of erge dingen. Daarom begrijp ik "voor geen meter' voor geen meter. Als je nu zei: Ik snap er geen millimeter van! Maar een meter, dat is toch een flinke stap.

Weet jij waar "voor geen meter' vandaan komt? Dan weet je meer dan ik. Dan heb je het dóór, in de gaten, de smiezen, het snotje, de peiling.

De smiezen. Wat is een smies? Dat weet geen mens, geen hond, geen ziel, geen sterveling, nog voor geen meter.