Belgische en Franse boeren hebben vanmorgen aan ...

Belgische en Franse boeren hebben vanmorgen aan de Belgisch-Franse grens enkele blokkades opgeworpen uit protest tegen het landbouwakkoord tussen de VS en de EG. Het verkeer ondervond vertragingen. Dit heeft de politie in Valenciennes bekendgemaakt. Een aantal afritten van de A19, tussen Parijs en Brussel, waren afgesloten. Blokkades bevinden zich ook op de snelweg tussen Maubeuge en Bergen. Ook tussen Quiévrain en Valenciennes ondervindt het verkeer veel hinder van de blokkades door tractoren. Ook de plaatsen Soignies, Casteau et Braine-le-Comte waren afgesloten door tractoren. De militante boerenorganisatie Coordination Rurale kondigde eerder deze week aan dat vanaf 1 december acties zullen worden gevoerd aan de grens tegen buitenlandse vrachtwagens met agrarische produkten. (AFP)