Beleningsrente DNB blijft 8,7 pct

Het tarief op de speciale beleningen van De Nederlandse Bank (DNB) voor de periode 27 tot 30 november blijft op 8,7 procent, zo heeft een woordvoerder van de bank bekendgemaakt.

Verlaging van dit tarief kan duiden op een spoedige verlaging van de officiële rentetarieven. Vorige week verlaagde DNB haar beleningsrentetarief wel. De Duitse Bundesbank - monetair toon aangevend in Europa - heeft haar officële rentetarieven gisteren in de tweewekelijkse vergadering niet verlaagd. Uitgekeken wordt nu naar de vergadering van het beleidscomité van de Bundesbank op 10 december, de laatste vergadering dit jaar. Het moment waarop tot renteverlaging wordt besloten komt nabij. Niet alleen door de toegenomen spanningen binnen het Europese Monetaire Stelsel, maar ook vanwege de zich in ook Duitsland aftekende recessie, zal dat alom opluchting brengen.