"Antizionistisch congres in ander land dan Zweden'

STOCKHOLM, 27 NOV. Het anti-zionistisch congres dat voor het weekeinde op het programma stond in Stockholm, zal niet in Zweden worden gehouden, maar in een ander land. Dit deelde de organisator van het congres, de in Zweden woonachtige Marokkaan Ahmed Rami, gisteren mee. Hij zei niet waar het congres wel wordt gehouden. In de Zweedse media werd gisteren gesuggereerd dat het houden van het congres een grap was, er zou nooit serieus sprake zijn geweest van de organisatie ervan.

Maar Rami zei gisteren dat het congres wel degelijk was georganiseerd, maar niet kan doorgaan in Zweden door het optreden van “zionistische kringen die een hetze zonder weerga” hebben ontketend. Hij bedoelde daarmee de eis tot een verbod van het congres, die kwam van de joodse gemeente in Stockholm en van de sociaal-democratische oppositie in het parlement. Eerder deze week hadden neo-nazi's tweemaal vernielingen aangericht op joodse begraafplaatsen in de Zweedse hoofdstad.