Wovang bezit 5 pct Bank Mendes Gans

Wovang, een beleggingsmaatschappij die wordt geleid door de Zandvoortse vermogensbeheerder R. de Jong, heeft een belang van vijf procent verworven in Bank Mendes Gans.

Het vrij verhandelbare aandelenkapitaal van Mendes Gans is hiermee geslonken tot circa 10 procent. De uitstaande aandelen Mendes Gans zijn goeddeels in vaste handen en zijn de afgelopen maanden fors in waarde gestegen. Philips en Dow Chemical bezitten ieder een kleine 30 procent, de Amerikaanse bank Manufacturers Hanover bezit 20,5 procent en beleggingsmaatschappij Janivo houdt 6 procent.

De Jong staat bekend als een belegger die een voorliefde aan de dag legt voor minder courante fondsen. Wovang verwierf eerder deze week ook vijf procentsbelangen in de uitgeverij Wegener Tijl en Wester Suiker, beide ook niet erg courante effecten. Wester Suiker is een holding waarin bijna zes procent van de uitstaande aandelen CSM zit. Eerder dit jaar werd bekend dat Wovang een belang van 12 procent in Alanheri heeft verworven.