Juventus geeft Sigma Olomouc voetballes

ROTTERDAM, 26 NOV. Juventus was gisteravond voor de derde ronde van het voetbaltoernooi om de UEFA Cup te sterk voor Sigma Olomouc. De Italiaanse formatie won in Tsjechjoslowakije met 2-1. AS Roma versloeg Galatasaray (3-1) en Dynamo Moskou speelde in Rusland met moeite gelijk tegen Benfica: 2-2.

Juventus beheerste de wedstrijd tegen Sigma Olomouc geheel. Op het door zware regenval loodzware terrein was het team uit Turijn beter georganiseerd en technisch superieur. In de 23ste minuut viel het eerste doelpunt. De Duitser Möller, ook in de Italiaanse competitie geregeld succesvol, trof de roos met een afstandsschot. Na de hervatting schoot Dino Baggio - Roberto Baggio ontbrak evenals de Engelse international Platt wegens een blessure - met een lob nummer twee in. Keeper Pribyl ging daarbij niet vrijuit. Pas in de slotfase deed Olomouc iets terug. Aanvoerder Marosi zorgde voor 2-1 door uit een hoekschop in een keer raak te schieten.

Ook Benfica leverde tussen de sneeuwstormen door met de 2-2 tegen Dinamo Moskou goed werk in een uitwedstrijd. De formatie uit Lissabon stond na 54 minuten zelfs met 2-0 voor. Soares nam beide treffers van de Portugezen voor zijn rekening. Een kwartier voor tijd zorgde Kalitvinstev voor het eerste doelpunt van de thuisclub, twee minuten voor tijd maakte Derkatsj zowaar nog gelijk. De Nederlandse scheidsrechter Blankenstein gaf vijf gele kaarten, waarvan drie aan spelers van Benfica.

AS Roma verzekerde zich pas in de slotminuut van een gunstige uitslag voor de return in Turkije. De verdediger Aldair scoorde toen het derde doelpunt tegen Galatasaray: 3-1. Door treffers van dezelfde Braziliaan en Muzzi was de club uit de Italiaanse hoofdstad eerder op 2-0 gekomen, maar international Hakan Sukur scoorde vijf minuten voor tijd tegen. De ontmoeting had een agressief karakter. Beide ploegen eindigden het duel met slechts tien man. Ugur Tutuneker van Galatasaray, een ronde eerder te sterk voor Eintracht Frankfurt, moest al na 39 minuten vertrekken na grof spel. De Italiaan Carboni kreeg een kwartier voor het einde de tweede gele kaart. Nog eens zes spelers, evenredig verdeeld over de partijen, kregen een gele kaart.