Janssen vertrekt bij Management Share

ROTTERDAM, 26 NOV. Prof. mr. dr. H.C.J.G. Janssen heeft gisteren met onmiddellijke ingang zijn functie als commissaris bij het automatiseringsbedrijf Management Share neergelegd. Ook stapt Janssen op als bestuurslid van de stichting die de prioriteitsaandelen van de onderneming beheert.

Janssens positie ligt al enige tijd onder vuur van Ditco III, een onderneming met een meerderheidsbelang in Management Share. De vorige week gehouden bijzondere aandeelhoudersvergadering stemde in met de door Ditco voorgedragen commissaris, oud-IBM-man drs. A.P. Bakker. Afgelopen maandag werd Bakker tot voorzitter van de raad van commissarissen gekozen in plaats van Janssen, die daarmee ook zijn positie als gedelegeerd commissaris verloor. Naast Bakker heeft W. Rooders namens Ditco III zitting in de raad.

De komst van Bakker heeft onder personeel en directie voor beroering gezorgd. Zij zijn niet overtuigd van de goede bedoelingen van Ditco III en vrezen voor de continuïteit van het automatiseringsbedrijf.

De commissarissen zijn niet toegekomen aan een aantal andere agendapunten, waaronder het beëindigen van het contract van algemeen directeur drs. L. Leeman. Ook Leeman moet volgens Ditco III verdwijnen. Na Leeman als crisis-manager wil Ditco “een man die verstand heeft van de business”.

Het contract met Leeman was eigenlijk al op 30 september verlopen, maar zolang zich nog geen opvolger heeft aangediend, zou Leeman nog in functie kunnen blijven. Op de rumoerige aandeelhoudersvergadering vorige week deed het personeel een beroep op Leeman om tot juni 1993 aan te blijven. Het personeel verzocht Ditco III om Leeman aan te houden en Bakker zijn toetreding tot de raad van commissarissen te heroverwegen.