Integro neemt Intereffekt over

De Integro Groep (effectenbemiddeling en vermogensbeheer) neemt met ingang van 1 januari 1993 Intereffekt Commissionairs en Intereffekt Futures - beide gevestigd in Joure - over.

Intereffekt Commissionairs beheert drie beleggingsfondsen die genoteerd staan op de Amsterdamse effectenbeurs: Intereffekt 500, Intereffekt Warrants en Yen Value Fund. Bij de Integro Groep horen onder meer commissionairkantoren Wouters en Heerze. De Integro Groep, waar 70 mensen werken, heeft behalve in Amsterdam kantoren in Londen, Genève en Johannesburg.

Intereffekt (19 werknemers) is een van de drie Nederlandse goederentermijnfirma's die een vergunning heeft gekregen van het ministerie van financiën. Zeven andere firma's moesten in mei van dit jaar hun activiteiten staken. Met ingang van volgend jaar zullen de commissionairsactiviteiten van de Integro Groep gebundeld worden in Integro Securities.