"India en Israel gaan samen wapens bouwen'

TEL AVIV, 26 NOV. Israel en India staan op het punt een wapentransactie van ruim 1,7 miljard gulden te tekenen. Aan de hand van een bericht in het Amerikaanse blad Armed Forces Journal opent de Israelische krant Ha'arets vandaag met dit nieuws.

Volgens dit bericht gaat het om nauwe militaire samenwerking voor de duur van vijf jaar tussen de militaire industrieën van beide landen, onder andere ter ontwikkeling van een spionagevliegtuig zonder piloot voor India op basis van een dergelijk in Israel ontwikkeld vliegtuigje.

Ook is er sprake van de opwaardering onder andere met elektronische apparatuur van Israelische makelij van 250 in India gebouwde MiG-21 straaljagers. Het blad Flight meldde deze week dat Israel ook een dergelijke opdracht voor 100 MiGs-21 in Roemenië in de wacht heeft gesleept. Tevens zal Israel zeven militaire Boeings van de Indiase luchtmacht moderniseren.

In mei van dit jaar heeft afvaardiging van Israels militaire industrieën een bezoek aan India gebracht. New Delhi heeft eerder dit jaar volledige diplomatieke betrekkingen met Israel aangeknoopt.