Foto: SARAJEVO - Moslim-militairen toonden de ...

Foto: SARAJEVO - Moslim-militairen toonden de pers gisteren in een militaire gevangenis van de Bosnische hoofdstad Sarajevo een 21-jarige Servische militair die bekend zou hebben de afgelopen jaren 29 moslims te hebben doodgeschoten.

De hulpvluchten op het vliegveld van Sarajevo zijn vanmorgen weer hervat, nadat ze gisteren werden onderbroken toen een Frans transporttoestel tijdens de landing werd geraakt door schoten uit lichte wapens, afgevuurd bij gevechten in de buurt van het vliegveld. Er vielen geen gewonden en het vliegtuig keerde later veilig terug naar de Kroatische havenstad Split. Een hulpkonvooi van de Verenigde Naties is er vanmorgen in geslaagd de moslims in de door Serviërs belegerde stad Gorazde te bereiken, nadat het konvooi gisteren was teruggekeerd omdat een van de voertuigen op een mijn was gelopen. Het VN-konvooi dat onderweg is naar de stad Srebrenica wordt nog altijd opgehouden door de Serviërs. Het Nederlandse fregat Van Kinsbergen, dat de naleving van het embargo tegen klein-Joegoslavië helpt controleren, inspecteerde vanmorgen in de Adriatische Zee een Syrisch schip. Een Italiaanse torpedobootjager stelde een onderzoek in aan boord van een schip uit de Bahama's. Beide schepen kregen toestemming de haven van het Montenegrijnse Bar binnen te lopen. (Foto Reuter) Pagina 5