Bonden tegen Philips-plan voor verhuizing van lampenfabriek

TERNEUZEN, 26 NOV. De vakbonden zeggen nee tegen het plan van Philips om de handassemblage van energiezuinige lampen in Terneuzen te verplaatsen naar Polen. De maatregel zou honderd arbeidsplaatsen kosten.

De directie van Philips heeft de Industriebond FNV, de voedings- en industriebond CNV, de Unie BLHP en de Vakbond voor Hoger Personeel van Philips (VHPP) geen gegevens verstrekt die de noodzaak van de maatregel aantonen.

De ondernemingsraad van Philips Terneuzen heeft inmiddels een extern bureau opdracht gegeven de voor een goede beoordeling noodzakelijke gegevens boven tafel te krijgen. “We hadden van de directie een duidelijk plan op tafel verwacht, maar dat is er geenszins gekomen”, aldus bestuurder in Zeeland R. van Beveren van de Unie BLHP.

“De divisie Lighting in Roosendaal en Terneuzen draait goed. De directie kan wel nog méér willen, maar dat mag niet ten kosten van alles gaan”. De vakbonden hebben overleg met de directie van Philips over de voorgenomen bestuursintegratie van de Lighting-vestigingen in Roosendaal en Terneuzen opgeschort tot eind januari. De directie verwacht dan meer inzicht te hebben in de consequenties van deze maatregel.