Westinghouse wordt grootscheeps gereorganiseerd

Het Amerikaanse conglomeraat Westinghouse Electric neemt maatregelen om zijn financiële situatie gezond te maken.

Westinghouse worstelt sinds twee jaar met financiële problemen doordat onroerend-goed investeringen bedroevende resultaten opleverden. De onderneming heeft besloten uit de financiële dienstverlening te stappen, zij verlaagt het dividend volgend jaar van 72 tot 40 dollarcent per aandeel, treft een voorziening van 1,13 miljard dollar (2 miljard gulden) na belasting over het vierde kwartaal van dit jaar en verkoopt een aantal bedrijfsonderdelen. De bedrijfsonderdelen die worden verkocht, zijn de groothandel in elektrische apparaten Westinghouse Electric Supply, het meubelbedrijf Knoll International, de projectontwikkelaar Westinghouse Communities, het kredietbedrijf en de divisie distributie en beheer. Hierdoor komt voldoende geld binnen om tot volledige aflossing van de schuld van 6 miljard dollar van het eigen kredietbedrijf te komen.