Meppeler Machinefabriek vraagt ontslag voor 30 man

UTRECHT, 25 NOV. Bij de Meppeler Machinefabriek (MMF) in Meppel verliezen dertig van de in totaal 150 werknemers hun baan. Het gaat hierbij om werknemers van de dochtermaatschappijen Kiddy (cv-ketels) en HAES (pompen).

De directie van de Mepeler Machinefabriek heeft gisteren voor hen ontslag aangevraagd bij het Gewestelijk Arbeidsbureau.

Volgens directeur D. Kuiken is het ontslag nodig wegens de stagnerende afzet bij beide dochtermaatschappijen en de voortdurende prijsdruk op de markt voor kleine cv-ketels. Daardoor zijn de verliezen voor dit jaar aanzienlijk hoger dan voorspeld, aldus Kuiken. Hoe de resultaten van MMF zich voor 1993 in zijn geheel zullen ontwikkelen, is onder de huidige omstandigheden nog onduidelijk.

De MMF-directie heeft de bonden en de ondernemingsraad gisteren geïnformeerd over het op handen zijnde ontslag. Kuiken wilde nog niet vooruitlopen over een mogelijk sociaal plan voor zijn dertig ontslagen medewerkers. “Daarover moet nog worden onderhandeld”, aldus Kuiken.

“Het is zo langzamerhand gebruik in Nederland om bij ontslagen een sociaal plan af te spreken. Maar als ik nu zoiets aankondig, dan geef ik van tevoren al erg veel weg”, zo meent Kuiken.