Econosto stelt winstverwachting naar beneden bij

De in Capelle aan den IJssel gevestigde technische handelsonderneming Econosto heeft bekend gemaakt dat het de winstverwachting voor 1992 naar beneden bijstelt.

In het halfjaarbericht ging het bedrijf nog uit van een ten opzichte van 1991 onveranderde winst uit gewone bedrijfsuitoefening (17,4 miljoen gulden). De directie verwacht nu een winst, die tot een kwart lager kan liggen.

In de eerste helft van het lopende boekjaar behaalde Econosto een onveranderde bedrijfswinst voor belastingen van 8,1 miljoen gulden, terwijl de omzet toenam tot 171 miljoen gulden.

Als oorzaak van de lager gestelde prognose geeft Econosto op, dat in het tweede halfjaar de marges meer onder druk zijn komen te staan. De omzet zal dit jaar ongeveer gelijk zijn aan die van 1991 (337 miljoen gulden).