CRH Nederland neemt Struyk over

CRH Nederland (produktie en handel in bouwmaterialen) neemt de fabrikant van betonprodukten Struyk Holding over.

CRH Nederland, onderdeel van de Britse onderneming CRH plc, zal mede door deze transactie zijn omzet dit jaar zien oplopen tot 1,2 miljard gulden. Struyk verwacht dit jaar af te ronden met een omzet van 130 miljoen gulden. Het is de bedoeling dat de aktiviteiten van Struyk worden gebundeld met die van Verwo Beton in Alphen aan den Rijn, een dochteronderneming van CRH Nederland.

De Struyk Groep uit Oosterhout telt 380 werknemers, verspreid over twaalf vestigingen. Struyk houdt zich bezig met de vervaardiging van betonprodukten voor bestratingen en rioleringen en maakt ook betonelementen voor de bouw. Verwo, waarmee Struyk zal samemwerken, telt 410 personeelsleden, verspreid over zeven lokaties. De directies van beide ondernemingen verklaren er van uit te gaan dat het aantal arbeidsplaatsen na de overneming op hetzelfde niveau zal blijven.

CRH Nederland zal na de transactie werk bieden aan 2.500 mensen in totaal negentig vestigingen. CRH is in Nederland actief sinds 1973. Het Britse moederconcern CRH plc (met een omzet in voornamelijk bouwmaterialen en bouwprodukten in 1991 van totaal 3,5 miljard gulden) concentreert zich op Europa en Noord-Amerika.