49 Duitsers opgepakt

AMSTERDAM, 25 NOV. De Amsterdamse politie heeft gistermiddag 49 jonge Duitsers aangehouden die 's avonds de wedstrijd van Ajax tegen Kaiserslautern in het Olympisch Stadion wilden bijwonen. De politie heeft de bussen waarin zij zaten onderschept en het gezelschap afgevoerd naar het Amsterdamse Bos. Volgens een politiewoordvoerder hadden de supporters geen kaartjes voor de wedstrijd. Ze zijn intussen vrijgelaten.

De politie bestempelt de aangehouden Duitsers als “radicale jongeren”. Een van de bussen, met 24 Duitsers, kwam uit Stuttgart. De andere bus was afkomstig uit Kaiserslautern. Volgens de politie was het verder rustig in de hoofdstad, hoewel het verkeer in de buurt van het Olympisch Stadion werd ontregeld. Er waren 350 politiemensen ingezet om de verschillende groepen fans voor en na de ontmoeting te begeleiden. Drieduizend Duitse supporters bezochten het duel.